Zuurkool ovenschotel | Fase 1

Ingrediënten 4 personen:
400 gram bloemkool
500 gram zuurkool
400 gram rundergehakt
100 gram hüttenkäse
1 tl mosterd
1 tl sambal
1 el kerriepoeder
1 tl nootmuskaat
 
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180c
2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze totdat ze zacht zijn in een pan met water
3. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet
4. Bak ondertussen de rundergehakt in een koekenpan. Voeg daarna alle kruiden toe en bak dit totdat alles gaar is en op smaak
5. Als de bloemkool zacht is pureer je dit met een staafmixer en voeg je daar wat nootmuskaat bij
6. Vul daarna de ovenschaal, eerst met het gehaktmengsel (ik giet het vleesvocht af), vervolgens de zuurkool, dan de bloemkool en tot slot de hüttenkäse.
7. Doe de schotel voor 30minuten in de oven totdat er een goudkleurig laagje verschijnt
 
Dit recept is geschikt vanaf fase 1.

Terug naar het overzicht